Marraskuun 30 päivän minimalismipeli

Jälleen on kuukausi vaihtunut ja vuosi lähenee loppuaan. Marraskuu on erittäin hyvä kuukausi 30 päivän minimalistipelin pelaamiseen, mikäli et ole sitä vielä koskaan kokeillut. Tai vaikka olisitkin, mutta tavaraa pyörii edelleen nurkissa liikaa.

Ideana on hävittää joka päivä turhia tavaroita seuraavasti: ensimmäisenä päivän yksi, toisena päivänä kaksi jne. Aluksihan peli on naurettavan helppoa, mutta vaikeutuu kyllä joka päivä rajusti. Poistettavat tavarat voi lahjoittaa, myydä tai kierrättää asianmukaisesti.

Peliin kannattaa haastaa mukaan joku ystävä tai perheenjäsen, koska kilpailu on aina kilpailu! Sääntönä on, että puoleenyöhön mennessä tavarat pitää olla hävitettynä. Voit tietysti myös kerätä niitä isomman kasan vaikkapa pahvilaatikkoon tai säkkiin ja toimittaa kerralla eteenpäin. Voit osallistua haasteeseen myös facebook-tapahtumassa ja twitterissä tai instagramissa #minimalismipeli -tunnisteella.

Yhteensä tavaroita kertyy 465 kappaletta mikä on jo niin iso määrä, että itseltäni ainakaan tuskin enää edes löytyy niin montaa. Minulta on muutaman kerran kysyttykin kuinka monta tavaraa omistan ja lupasin laskea ne vasta sitten, jos minulla on todella tylsää. Synkkenevä marraskuu sopinee tähän tarkoitukseen parhaiten, joten lupaan kuukauden aikana ainakin laskea kaikki omistamani tavarat, vaikka niitä ei hävitettäväksi asti enää löytyisikään. Kokoan alle listan kaikesta, minkä hävitän sekä toisen listan kaikesta mikä jää jäljelle. Aloitan itse tämän ja huomisen osalta heittämällä pois kolmet täysin puhkikuluneet sukat.

1. rikkinäiset sukat

2. kahdet rikkinäiset sukat

3. kolme sohvatyynyä

4. kaksi kirjaa ja pari dvd:tä

5. viisi kännykkä/kamerajalustahärpäkettä

6. sattuneesta syystä luovun hiustenkuivaajasta ja erinäisista hiustuotteista

7. yhdet rikkinäiset farkut, juoksupaita, vuosia vanha villapaita jota on pidetty ehkä kolmesti, pari kauluspaitaa ja kahdet bokserit

8. vanhat lakanat ja vanhoja pyyhkeitä

9. myin lattiavalaisimen ja latasin sen sisään uudet hehkulamput, pahvilaatikoita

10. – 13. myin iPhonen, laturin ja kuulokkeet. Poistin postit-lappuja lakikirjan välistä ainakin 60 kpl. Joo tiedän, tää ei enää ehkä ole ihan sääntöjen mukaan kilpailemista.

14. yhdeksän vanhaa korttia, kolmet lasten nappikuulokkeiden varatulpat, pari pesuaineenloppua siivouskomerosta

15. Napue Gin -pullon pahvilaatikko, 2 paritonta olutlasia, pyykinpesu- ja huuhteluaineen jämät (en enää käytä), kenkienpesuhammasharja, 2 nappia, partakoneen suojapussi, 2 alkon kestokassia, substral-paketti, 3 pahvirasiaa

16. kuulokkeiden suojapaketti, 3 kiintoavainta, 12 fillarin osaa (mm. jarrut!)

17. ylimääräiset kynsileikkurit, 7 kuusioavainta (ikea ftw!), 6 johtoa, 3 minigrip-pussia

18. syömäpuikot, 8 käyttämätöntä tiskirättiä, keittiösieni, keittiöpihdit, uikkarit, villakangastakki, 3 jääkaappimagneettia, kahvinkeittimen kestosuodatin, kahvinkeittimen puhdistusaineen käytin pois

19. lasten suihkusaippuan jämät, nahkainen rannekoru, kampa, keittiöpyyhe, henkari, kaulahuivi

Lähde: The Minimalists

5 comments

    1. mä olen raivannut kaappeja niin urakalla etten usko että millään löydän 465 kpl poisheitettävää, post-it lappujakaan ei enää ole :-D joutuisin varmaan turvautumaan riisinjyviin viimeisenä päivänä, hah hah! Käyn ihailemassa sinun listaasi, aika hardcore haaste kyllä on.

    2. Hahah ei mullakaan normaalisti edes olisi ollut lappuja, mutta piti varta vasten hommata kiinteistönvälityskoetta varten. Nyt alkaa olla aika vähissä rojut, mutta yritän keskiviikolle vielä kasata viisitoista.

Jätä kommentti